Lindhardt og Ringhof. 1 år. 30 bøger. Helt nye læseoplevelser. 2. og 3. bog.

Endnu to bøger kan afkrydses på listen.

Først har jeg læst Sommermørke af Stina Jackson og den afkrydser feltet “En debutroman” på læseudfordringen.

Bogen er rigtig spændende og en vellykket debutroman. Man ved aldrig helt hvad man skal vente når der står debutroman udenpå en bog, men det er ganske tit værd at prøve en ny forfatter for der er mange gode derude. Selvfølgelig er der også mindre gode, men man finder jo aldrig de gode hvis man ikke vover sig ud i noget nyt. Bogen handler om en pige som forsvinder, en far som er i sorg og som leder og endnu en pige som forsvinder. Hvis du vil læse en god krimi, så er det bare om at komme i gang.

Sommermørke er en bog jeg har lånt af min mands kollega Lotte. Hun har en hylde med bøger på deres arbejde og dem må man gerne låne. Her ud over har Lotte også bloggen “Cats, books and coffee.com hvor hun anmelder bøger.

Den anden bog som lynhurtigt også kom med og kunne krydses af på listen er bogen 1984 af George Orwell. Rigtig mange har læst denne bog eller hørt om den. Jeg har læst den for mange år siden og faktisk var den stadig ubehagelig at læse. Bogen står på min egen boghylde for det er bare bogen som jeg ikke kan smide ud. Bogen er George Orwells fremtidsvision, min udgave er udgivet tilbage i 1961 (oprindeligt udgivet i 1949) og foregår i en ubestemmelig fremtid som f.eks kunne være 1984. Vi snakker overvågning, tankekontrol, ingen pressefrihed, ingen personligfrihed. Al sammen ting som ingen tror vil ske, men som sker hele tiden, også nu i dag. Bogen er værd at genlæse selvom den er skrevet for længe siden og selvom ordene ikke glider ligeså nemt som hvis det havde en nutids krimi.

1984 afkrydser feltet “En dystopisk bog”

Uha, hvor er det dejligt med bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *