Lindhardt og Ringhof. 1 år. 30 bøger. Helt nye læseoplevelser. 2 punkter, 2 bøger hen over påsken.

Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod.
Francesco ridderen af Guds nåde.

Hen over Påsken 2019 blev der tid til at læse to bøger som kunne opfylde to punkter på LRLÆSER 2019.

“En bog skrevet af en forfatter, som ikke kommer fra Europa eller USA” – det var et lidt svært punkt for åbenbart indeholder min egen bogreol ikke så mange bøger skrevet af personer udenfor Europa og USA. For et stykke tid siden havde jeg dog købt en bog skrevet af en kinesisk forfatter Yu Hua. Bogen havde stået et stykke tid på hylden, for den var svær at tage fat i når nu ens yndlingsbøger er krimier.

“Fortællingen om dengang Zu Sanguan solgte sit blod” er en spændende lille bog som fortæller om en helt anden livsstil end den jeg selv kender herfra Danmark. Den handler om livet, som leves i en verden fyldt med anderledes skikke, politik, korruption, sult. Om at gøre hvad der må gøres for at redde sine børn. Om at leve og overleve. Den kan anbefales hvis du vil prøve en ny type bog.

 

Punktet “En bog på mindre end 150 sider” blev bogen “Francesco – Ridderen af Guds nåde”, skrevet af Susanne Mortensen. En bog som jeg også har haft på bogreolen ganske længe. Den handler om helgenen Frans af Assisi. Om hans liv frem til han fandt Gud og sit kald. Det var også en anden type bog og den var ganske god.

Jeg er gået i gang med to nye bøger som kan opfylde nogle punkter på listen. Det er super at få læst nogle nye ting som jeg nok ikke ville have læst hvis jeg ikke læste udfra listen LRLÆSER 2019, 1 år. 30 bøger. Helt nye læseoplevelser.

Mange hilsner

Betina

Zumba og bøger? Helt nye læseoplevelser – endnu en bog

Zumba og bøger, anbefaling 

Hvad har zumba og bøger med hinanden at gøre?

Ja, måske intet og så alligevel. I en zumbatime kan man blandt andet få boganbefalinger og det har jeg fået to gange.

Den ene bog blev anbefalet af min super gode zumbainstruktør Helle Rasmussen. Det er ikke fordi hun selv har nået at læse bogen, som lige er udkommet. Nej, det er fordi hun kender de to mennesker “Kim Faber & Janni Pedersen” som har skrevet “Vinterland”.

“Vinterland” er udkommet her i 2019 og dermed kan der afkrydses et punkt på listen fra Lindhardt og Ringhof.

“Vinterland” er en dejlig tyk krimi på 460 sider og jeg elsker at have en god tyk bog at gå i gang med. Det tog mig nogle dage at komme cirka 1/4 ind i bogen. Den var måske lidt tung til start, men den sidste 3/4 blev læst ligeså hurtigt som den første 1/4. Jeg skulle bare lige i gang og sådan er det jo ofte når man læser noget af en forfatter som man ikke er vant til at læse. Jeg var godt underholdt det meste af tiden og hvad mere kan man ønske sig af en god krimi.

God fornøjelse med denne bog eller en helt anden.

Mange hilsner

Betina

 

Lindhardt og Ringhof. 1 år. 30 bøger. Helt nye læseoplevelser. 4. og 5. bog (+6. + 7.)

Da et punkt tog overhånd og et ekstra punkt kom til.

Det er en super sjov læseudfordring at følge Lindhardt og Ringshofs LRLÆSER 2019.

Et punkt hedder “En bog i en serie” og det var det her punkt som tog lidt overhånd for mig. For hvordan kan man læse en bog i en serie. En bog?

For lidt siden havde jeg købt de tre første bøger i serien “Time Riders” af Alex Scarrow. En science fiction serie for unge. Bøgerne er købt på udsalg. Jeg elsker bogudsalg for det giver altid anledning til at udvide min læse horisont med f.eks. disse bøger.

Bøgerne er spændende og da jeg var færdig med den første bog, var jeg selvfølgelig nødt til at gå videre med de to andre bøger. At rejse i tiden er en interessant idé. Hvordan kan det lade sig gøre? Hvorfor skulle man gøre det? Hvem skulle have lov og kan man stole på, at folk ikke ændre noget til egen vinding eller ændre noget som ville skabe en endnu dårligere udgang på dårlige begivenheder?

Bøgerne er spændende og absolut værd at læse.

Da jeg var næsten færdig med den 3. bog i serien trængte jeg til en pause og valgte derfor at læse bogen “Farven Lilla” af Alice Walker. Bogen dækker punktet “En bog fra din barn- eller ungdom”.

Det er altid interessant om en bog tåler en genlæsning og rigtig mange bøger gør ikke.

“Farven lilla” var dog tiden værd. Det er stadig en bog som kan gribe én. Ryste én. At læse om de forfærdelige forhold et menneske kan leve under og alligevel klare sig og komme ud på den anden siden med positivitet i hjertet.

Nu holder jeg nok læsepause resten af dagen. Måske man skulle gå en tur ud i regnen.

Mange hilsner

Betina

Byt en Bog – undervejs i ny udgave.

Nyt skab på vej til Byt en Bog.

 

Tilbage da jeg startede “Byt en Bog” projektet var der i mit eget hjem en stor overflod af bøger. Bøger som jeg gerne ville dele med andre. Andre som måske så også ville dele bøger med mig.

Jeg fik sat først et mindre skab op ved vores indkørsel fyldt med mine egne bøger. Efter en uge med regn var både skab og bøger gået tabt.

Herefter prøvede jeg forskellige løsninger og endte op med et pænt, rødt metalskab fra Ikea,  som kunne holde tæt og indeholde mange bøger.

Efter ca. halvandet år løb skabet rundt af sig selv og jeg behøvede ikke længere at supplere med egne bøger. Til gengæld fandt jeg sjældent noget i skabet som jeg havde lyst til at læse. På en eller anden måde var det blevet sådan, at rigtig mange af bøgerne var noget virkeligt gammelt noget som ikke mange havde lyst til at tage med hjem.

Byt en Bog var blevet et sted hvor mange afsatte de gamle, slidte og ubruglige bøger som ingen ville smide ud og som ingen ville have.

Jeg forstår det godt. Man smider da ikke bøger ud, men at smide bøger ud er jeg nu blevet ret god til.

Hen over sommeren/efteråret 2018 tog det hele overhånd. Alt for mange mennesker fik ryddet ud og prøvede at afsætte bøgerne hos “Byt en bog” og jeg endte med at bruge rigtig meget tid på at smide andre mennesker bøger væk. Bøger som var givet i en god mening, men som var for gamle, slidte, ildelugtende og bare ikke up to date. Bøger som ingen havde lyst til at tage med sig hjem eller på stranden.

Jeg tror dog stadig på projektet og efter at have  holdt lukket siden november, forsøger jeg igen med et nyt og mindre skab, i en ny form og håber på, at deletanken lykkes bedre denne gang.

Mange hilsner

Betina

 

Hvad sker der dog? Har du ikke nok bøger?

Hvad sker der dog med alle de bøger?

 

Den anden dag da vi var i vores lille by sagde min mand “Jeg går lige ind til frisøren og bliver klippet”. Jeg sagde så “Jeg går lige ind i boghandleren”.

I vores lille by ligger boghandleren centralt på gågaden og lige over for en af de mange frisører (hvor mange frisører kan der dog være i en lille by?)

Nå, men jeg besøger ofte boghandleren i butik eller evt. på nettet for bare lige at kigge på varerne og så er der udsalg eller tilbud og så kommer der pludselig seks nye bøger ned i kurven. Bøger som jeg ikke har læst og som jeg ikke ved hvornår jeg skal læse.

Min søde mand bliver aldrig sur når jeg handler bøger, han henter bare diskret endnu en indkøbskurv, så der er plads og så slæber han bøgerne hjem for mig. Faktisk låner han også bøger til mig fra byttehylden på hans job.

Nogle gange har jeg haft lidt dårlig samvittighed over alle de ulæste bøger jeg har stående på hylderne, men jeg har gode hensigter og læser alt det jeg har tid til og desuden har jeg netop læst et indslag på bog.dk (link nederst er i mit indlæg), om at det slet ikke gør noget med de ulæste bøger, faktisk er det ganske godt.

Nogle mennesker shopper tøj eller indretning. Jeg shopper bøger 🙂

God dag derude

Mange hilsner

Betina

http://bog.dk/ulaeste-boeger-antilibrary-tsundoku/?fbclid=IwAR1ODTtDngbvYKwzRj9p8DkrR-BZHpSk-CqU9bi9QSookbobV7RfrKiKe8I

Lindhardt og Ringhof. 1 år. 30 bøger. Helt nye læseoplevelser. 2. og 3. bog.

Endnu to bøger kan afkrydses på listen.

Først har jeg læst Sommermørke af Stina Jackson og den afkrydser feltet “En debutroman” på læseudfordringen.

Bogen er rigtig spændende og en vellykket debutroman. Man ved aldrig helt hvad man skal vente når der står debutroman udenpå en bog, men det er ganske tit værd at prøve en ny forfatter for der er mange gode derude. Selvfølgelig er der også mindre gode, men man finder jo aldrig de gode hvis man ikke vover sig ud i noget nyt. Bogen handler om en pige som forsvinder, en far som er i sorg og som leder og endnu en pige som forsvinder. Hvis du vil læse en god krimi, så er det bare om at komme i gang.

Sommermørke er en bog jeg har lånt af min mands kollega Lotte. Hun har en hylde med bøger på deres arbejde og dem må man gerne låne. Her ud over har Lotte også bloggen “Cats, books and coffee.com hvor hun anmelder bøger.

Den anden bog som lynhurtigt også kom med og kunne krydses af på listen er bogen 1984 af George Orwell. Rigtig mange har læst denne bog eller hørt om den. Jeg har læst den for mange år siden og faktisk var den stadig ubehagelig at læse. Bogen står på min egen boghylde for det er bare bogen som jeg ikke kan smide ud. Bogen er George Orwells fremtidsvision, min udgave er udgivet tilbage i 1961 (oprindeligt udgivet i 1949) og foregår i en ubestemmelig fremtid som f.eks kunne være 1984. Vi snakker overvågning, tankekontrol, ingen pressefrihed, ingen personligfrihed. Al sammen ting som ingen tror vil ske, men som sker hele tiden, også nu i dag. Bogen er værd at genlæse selvom den er skrevet for længe siden og selvom ordene ikke glider ligeså nemt som hvis det havde en nutids krimi.

1984 afkrydser feltet “En dystopisk bog”

Uha, hvor er det dejligt med bøger.

Lindhardt og Ringhof. 1 år. 30 bøger. Helt nye læseoplevelser. Første bog.

Panserhjerte af Jo Nesbø

I midten af februar fik jeg øje på en læseudfordring fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

1 år. 30 bøger. Helt nye læseoplevelser.

Sådan en udfordring kan jeg bare ikke lade ligge. Jeg har så mange bøger og bare for lidt tid, så ofte ender jeg med det sikre valg i form af en krimi. Jeg læser også gerne andre bøger og køber altid en stor variation når der er bogudsalg, men alligevel bliver det ofte en krimi.

Læseudfordringen er delt op i 2 mål.

  1. De første 20 læsemål
  2. Og 10 ekstra til de helt hardcore læsere.

Jeg har med det samme snuppet et mål fra nr. 2.

I starten af januar læste jeg nemlig Panserhjerte af Jo Nesbø.

Ja, endnu en krimi, men målet er jo heller ikke at slippe min yndlingsgenre, målet er at udvide min læsehorisont.

Hvad er der at sige om Panserhjerte? Endnu en god krimi i serien om betjenten Harry Hole. Om Norge, Hongkong, forbrydelser og Harrys forfald. Jeg har fået læse alle i serien til og med Panserhjerte og det er super bøger at have med på en afslapningsferie. Bogen er på 635 sider og opfyldte målet om at læse en bog på mindst 500 sider (jeg elsker tykke bøger, så intet problem med det mål).